Gdje naći 126 milijuna eura u proračunu za 2024. godinu pita se gradonačelnik Tomislav Tomašević?

PROPALI projekti gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovih partnera na vlasti dovode do pitanja: Gdje naći 126 miliona eura u proračunu grada Zagreba pita se gradonačelnik Tomislav Tomašević?

Nesposobnost gradonačelnika Tomislava Tomaševića i trenutne vlasti u gradu Zagrebu vidljiva je i u načinu kako su upropastili razvojne projekte čija bi realizacija trebala biti do kraja ove godine. Iznos nerealiziranih sredstava je oko 126 milijuna eura!

Gdje naći 126 milijuna eura u gradu Zagrebu za proračun?

Projekti su dogovoreni i sredstva su povučena prije dolaska na vlast sadašnje garniture i gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Te je projekte trebalo samo nastaviti, potrošiti sredstva i završiti. To je trebao biti lagan posao bez puno razmišljanja.

Vlast se mogla hvaliti sa količinom završenih projekata i količinom utrošenih sredstava, ali neće moći. Morati će vratiti oko 126 milijuna eura što nije za pohvalu.

Razlog ove blamaže se nalazi u nesposobnosti sadašnje vlasti da prepozna što je bitno za poslovanje grada Zagreba.

Blamaža vuče korijene u mantri koju gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov najbliži krug ljudi vrti od prvog ulaska u gradsku skupštinu, preko predizborne kampanje i prve godine vlasti.

Mantra glasi: svi su korumpirani, svi su uhljebi, nitko ne zna posao, vlast prije nas radi za sebe, a ne za građane. Zatim se nastavlja: mi se spremamo za vlast u gradu Zagrebu 20 godina, mi smo spremni, mi znamo i na kraju mi MOŽEMO!

Zbog svoje sujete i nesposobnosti da vode velike sustave ( u realnom sektoru nikad nisu radili ) otpustili su ljude po ideološkom ključu i postavili svoje podobnike. Ta nesposobnost upravljanja velikim sustavima, a grad Zagreb je upravo to, koštati će građane 126 milijuna eura. Taj novac ne mogu naći, a onda će ga morati uzeti nekom drugom. Tko će to biti? To tek treba vidjeti. Iskustvo nas ući da bi to mogli biti najugroženiji sloj naših građana, te ideološki neistomišljenici.

Kao najbolji primjer ćemo uzeti projekt Škola za medicinske sestre koji je započeo 16.7.2019. i traje do 1.11.2023. rok do kojeg moraju završiti provedbu, odnosno iskoristiti sva sredstva.

Iznos koji treba potrošiti do 1.11.2023.godine 3,7 milijuna eura, postotak u zadnjoj koloni priložene tablice govori da je preostali iznos za iskoristiti (od ukupne vrijednosti projekta) 98,3%, što znači da su iskoristili 1,7% dobivenih sredstava, te će i to morati vratiti jer nisu proveli projekt kako je planirano.

Ovdje ćemo prikazati projekte čija je realizacija ispod 70%. Za samo ovih pet projekata trebati će grad Zagreb vratiti skoro 70 milijuna eura!!!

Projekti čija je realizacija manja od 70%:

1. Škola za medicinske sestre Mlinarska (regionalni centar kompetentnosti Mlinarska) 98,3% nije realizirano! Za vratiti oko 3,7 milijuna eura.

2. Strojarska tehnička škola Faust Vrančić (regionalni centar kompetentnosti Faust) 97,7% nije realizirano! Za vratiti oko 3,7 milijuna eura.

3. Dječja bolnica Srebrnjak (centar kompetentnosti za translacijsku medicinu dječje bolnice Srebrnjak -cctm) 95,9% nije realizirano! Za vratiti oko 56 milijuna eura.

4. Tehnička škola Ruđer Bošković ( uspostava infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića ) 82,8% nije realizirano! Za vratiti oko 3 milijuna eura.

5. Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb ( Boravak za 5 ) 73% nije realizirano! Za vratiti oko 270 tisuća eura.

I tako ima još velikih projekata koji su prikazani u tablici i na našoj stranici. Ukupno će grad Zagreb morati vratiti oko 126 milijuna eura.

Tablica koja je priložena na dnu teksta prikazuje sve projekte i njihovu realizaciju do kraja godine.

Svi projekti iz operativnog programa konkurentnosti i kohezija 2014-2020. godine moraju biti završeni do 31.12.2023. ili se dobivena sredstva vraćaju!

Veliki projekt Reciklažno dvorište u Podsusedu kao temelj kampanje stranke Možemo realizacija 42,6%! Treba vratiti oko 500 tisuća eura.

Ovo je za kraj najbolji primjer kako je nesposoban gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova politika koju on zove zelenom.

Na njegovu žalost mora vratiti eure, jer da mora vratiti dolare mogao bi se pohvaliti da barata sa zelenom bojom.

Tablica propalih projekat pogledaj na ovom linku: Tablica propalih projekat

Kratke objave pratite na FaceBooku!

PROPALI projekti gradonačelnika Tomislava Tomaševića