ZAGREBAČKI SPORT, TKO SA NJIM UPRAVLJA?

Zašto se pozitivni zakonski propisi ne primjenjuju na zagrebački sport?

Kako upozoravamo od samog početka dolaska na vlast ekipe iz Možemo, koja je premno pobijedila na lokalnim izborima, da je zagrebački sport uništen i ponižen.

Tražili smo kvalitetniji pristup sportu i izdavanja ako ne veća onda barem ista, sa kvalitetnim stručnim ljudima koji su se dokazali na području zagrebačkog sporta.

Dobili smo nešto što nije niti blizu našeg programa i prosperiteta sporta u Zagrebu. Zagrepčani nisu prepoznali program u kojemu se nalazi važnost sporta, već su prepoznali aktivističku skupinu koja je destrukcijama i kritikama izložila bivšu vlast i na tome su dobili izbore.

Nažalost bacakanje po asfaltu i upravljanje složenim sustavima nije isto. Znanje, sposobnosti i stručnost je preduvjet upravljanja, pogotovo u sportu. U suprotnom dolazi do zastoja sustava i nemogućnosti funkcioniranja, gdje su temelj djeca i ljudi.

Zagrebački sport opet je nastradao

Nastradao je financijski, sustavno, funkcionalno i moralno. Spojena su dva gradska ureda, obrazovanje i sport, na čijim se upravljačkim funkcijama nalaze potrošeni kadrovi bivših vlasti. To su pročelnica za obrazovanje gospođa Tatjana Dalić i njezin pomoćnik za sport gospodin Milan Pavelić. Zamjenik pročelnika za sport je stavljen u stranu sa istim ljudima bivše vlasti koji su ostavljeni kao štit ukoliko dođe do urušavanja sustava.

Kako bi sačuvali svoje fotelje, sportski radnici su pognuli glave. Zauzvrat su ostale iste sinekure i u modelu dobrog hrvatskog poslušnika izvjesila se bijela zastava. Predali su sport nekome tko u svom programu nema program za vrhunski sport, a ostalo je mrtvo slovo na papiru.

Pročelnica gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade dala je ovlasti pomoćniku koji je zadužen za sport i mlade, pravo potpisivanja neupravnih akata iz djelokruga sporta i mladih. Sadržaj dopisa, akata, ugovora, suglasnosti i prijedloga donesen je kroz ovlaštenje ovom provjerenom kadru iz doba biih politika koje je upravo današnja vlast kritizirala, optuživala i maknula iz vlasti kozmetički, ali sve je ostalo isto.

Imamo isturenu špicu koja sve navedeno potpisuje i izvršava i sustav koji je dao čovjeka koji upravlja sa svime time bez odgovornosti. Možda će se prepoznati pravi gospodar zagrebačkog sporta. Možda će negirati sve navedeno. Mda će on biti taj koji će skupiti hrabrost i prihvatiti odgovornost za zagrebački sport. Tu prvenstveno mislimo na gradonačelnikovog čovjeka za sport gospodina Goran Đulić.

Sadašnji su samo na papiru, navedeni koji sprovodi politiku se skriva, vrijeme će pokazati do kada.

Svi oni koji su glasali i dopustili devastaciju zagrebačkog sporta snose svoj dio krivice. Sljedeći izbori će pokazati koliko su doprinijeli ovom urušavanju i kakvi će biti konačni rezultati.

Prazna dvorana zagrebački sport