5 PROBLEMA ZELENO LIJEVE POLITIKE GRADA ZAGREBA

Problemi zeleno lijeve politike

Dolazak na vlast na krilima 200.000 Zagrepčana duboko svjesni i vjerujući u čuda slatkih obećanja zeleno lijeve politike. Zeleni ljevičarski tim koji je do savršenstva doveo opstrukciju bilo kakvog oblika prijedloga izgradnje, promjene ili izmjene postojećeg stanja u gradu Zagrebu. Grad koji vapi za modernim, novim i učinkovitim.

Prethodna vlast koja je "delala" i pritom ne baš sve preplaćivala, držala je socijalni mir prema svim pučanina grada Zagreba. Oni su otišli u ropotarnicu povijesti kao omraženi i progonjeni (neki zasluženo).

200.000 bukača s loncima očekivalo je nešto drugačije od zelene ljevičarske politike Zagreba . I dobili su:

Pet Velikih Problema!

Poskupljuju cijene odvoza smeća, plina i karata ZET-a.

Zeleno lijeve politike su osmislile i otpuštanje radnika sa radnim mjestima spremačice, domari, skladištari, zaštitari, kuhari i vodoinstalateri.

Kako ne bi stali samo na socijalnim stvarima, ide se u prodaju radničkih odmarališta u Punatu, Skradu u Gorskom kotaru i Skradinu.

Vizija zeleno lijeve politike za prste polizati.

Koji interesni lobiji stoje iza navedenog, bez pokojnog gradonačelnika ili se radi o istoj ekipi?

Pitanje se postavlja da li je HDZ našao novog koalicijskog partnera u gradu Zagrebu?

Kako trgovina nema granica tako i interesi nemaju stranačku boju. A Vas 200 000 koji ste zaokružili OVO, bolje razmislite drugi put ili nemojte.

5 Rješenja za 5 problema

Rješenje 1:

Energana na otpad (nema zagađenja, zatvaramo Jakuševec, a 12 i pol milijuna postojećeg miješanog otpada kroz preradu i energiju na struju, smanjujemo račune za struju i otpad), razvrstavanje i kompostiranje (kroz sirovine koje su vrijedne ostvarujemo prihod) .

Zeleno lijeve politike jakuševec

Termička obrada otpada, gdje postupci obrade otpada mijenjaju strukturu i svojstva otpada promjenom temperature otpada.

Proces spaljivanja otpada je proces oporabe ili zbrinjavanja otpada u kojem se otpad spaljuje sa ili bez povrata topline proizvedene izgaranjem. To uključuje oksidativno spaljivanje otpada kao i druge toplinske procese, poput pirolize, rasplinjavanja ili procesa plazme, dok se rezultirajući proizvodi tih tretmana naknadno spaljuju. Postrojenje za toplinsku obradu otpada je svaka fiksna ili mobilna toplinska jedinica u kojoj se otpad spaljuje korištenjem topline proizvedene izgaranjem. 

Toplana Zagreb

Toplinskom obradom otpada-spaljivanje (proces teče kroz prihvat miješanog komunalnog otpada-mehanička obrada-materijal za toplinsku obradu dolazi do procesa toplinske obrade koji se temelji na spaljivanju na rešetki iz koje dobivamo struju i plin, te ostatku pepela ), druga mogućnost toplinske obrade izgaranjem kroz isti proces samo mogućnost spaljivanja u fluidiziranom sloju gdje dobivamo iste rezultate. Toplinska obrada otpada-gasifikacija gdje se dobivaju mineralni ostaci, metali i plin (obradom plina dobivamo atmosferski plin, sintetski plin, nusproizvod i vodu). Kao posljednje sredstvo, toplinska obrada otpada – u plazma reaktoru gdje se u procesu obrade plina proizvodi sintetički plin, s druge strane mineralni ostaci i metali.

Prema Tehničkom odboru (TC343) Europskog odbora za nominacije, gorivo od krutog otpada (GIO) je kruto gorivo dobiveno (obrađeno, homogenizirano i poboljšane kvalitete) iz neopasnog otpada, koje će se koristiti za dobivanje energije u spaljivanju ili postrojenja za suspaljivanje i ispunjava klasifikaciju i specifikaciju zahtjeva iz CEN15359. Otpadno gorivo može se koristiti kao sekundarno gorivo za spaljivanje u termoelektranama. Mogući plasman putem:

  • Sekundarno gorivo u cementarama

  • Sekundarno gorivo za industrijske energane i

  • Otpadno gorivo.

Rješenje 2:

Zaštititi socijalno ugrožene od poskupljenja plina bonovima, uvođenjem imovinskog cenzusa kako bi se spriječile zlouporabe navedenog i omogućio dostojanstven život socijalno ugroženima.

Rješenje 3:

Karte za vožnju ZET-a sufinancirati iz prireza Grada Zagreba.

Tramvaj Zagreb

Rješenje 4:

Provesti reorganizaciju i sistematizaciju radnih mjesta, te na taj način utvrditi stvarni višak radnika, potrebu za novim zapošljavanjem i uvesti digitalizaciju kako bi se otvorila nova radna mjesta s većom učinkovitošću i ekonomijom.

Rješenje 5:

Radnička naselja koja su izgrađena tijekom razvoja naših strateških tvrtki i za koja su radnici izdvajali sredstva kako bi ih mogli koristiti za ponudu sindikatima koji u njima djeluju. Mogućnost prodaje po tržišnim cijenama kroz različite modele (privatni ponuditelj, dd, strane korporacije). Novac dobiven prodajom uložite u daljnji razvoj tvrtke, edukaciju radnika, poticaje za izume i patente (ako postoji mogućnost istih).

Sindikat Zeleno lijeve politike

Za kraj

Treba napomenuli zašto su zelene politike svrstane da budu lijeve, zar svim čimbenicima političke arene nije u interesu da sačuvamo našu zemlju od zagađenja i da koristimo prirodne izvore energije sa što manjim izdacima za kućanstva.
Mi se nećemo bacakati po asfaltu, nećemo lupati loncima, nećemo lažno obećavati i nećemo biti na daljinski HDZ- SDP politikama.