Tržnica Trnje beživotni betonski plato

Tržnica Trnje nekoć je bila aktivna i puna života sa svojim platoom, sa svoja 28 prostora, sa svojim zakupcima i kumicama, a prije svega sa svojim Trnjanima.

Danas je nažalost pretvorena u kvartovsko ruglo Trnja. Prazni prostori, beživotni betonski plato i puno, puno nemara. To je stvarnost kojoj svjedoče stari i novi Trnjani. Trnjani jedni druge upozoravaju da noću ne prolaze tržnicom iz straha od huliganskih aktivnosti. Tržnica je postala mjesto gdje se jedino psi lutalice često zadržavaju.

Tržnica Trnje objava Akrameri  Tržnica Trnje 2 objava Akrameri

Svi se pitaju kakva to priča stoji iza ovakvih prizora, kako to da vrlo dobro poznata tržnica Trnje već godinama zjapi prazna. Zašto je došlo do ovakvog stanja?

Mi Agrameri – nezavisna lista ne želimo se pitati kako je do toga došlo i zašto, nego mi postavljamo pitanje kako da tržnici damo život? Na to pitanje imamo odgovor.

Lokacija tržnice Trnje dobar je potencijal za razne projekte, primjer je i izložba Dizajn u gradu 2.

Tržnica Trnje plato objava Agrameri

Prijedlog Agrameri – nezavisna lista:

Dio prostora tržnice Trnje i platoa bi se pretvorili u edukacijski centar za kućne ljubimce. Građani Trnja i svi mi Zagrepčani mogli bi saznati više o svojim sadašnjim i budućim kućnim ljubimcima. Organizirale bi se izložbe kućnih ljubimaca. Djeca bi se mogla igrati i upoznati sa ljubimcima iz utočišta. Djeci sa posebnim potrebama i teškoćama u razvoju omogućilo bi se na ovaj način podrška u obrazovanju i samostalno življenje sa kućnim ljubimcem.

Drugi dio prostora i plato bi se uredio za dječju igraonicu. Na platou bi bila postavljana podloga protiv stresa sa pripadajućim drvenim rekvizitima, kao što su ljuljačke, tobogani, penjalice. Prostori bi se uredili za igraonice i edukativne radionice koje bi mogli koristiti djeca i stariji građani.

Na ovaj način vratilo bi se veselje u sami centar Trnja. Vratili bi sreću i radost za sve Trnjane male i velike, te njihove ljubimce. Vratili bi gradski „štih“ za sve Zagrepčane.

Tržnica Trnje bi opet zasjala punim sjajem i bila na ponos svima