Savski most zaslužio je mirovinu

Savski most „Naš Starac“ zaslužio je mirovinu, a ne lažnu kozmetiku i „lickanja“ kojima se pokušava zamaskirati stvarno stanje mosta.

Bili smo u obilasku započetih radova na sanaciji Savskog mosta i dobili saznanja o „Starcu“. U razgovoru sa radnicima dobili smo informaciju da je most u izrazito lošem stanju, da je „trul“.

Postavlja se pitanje koliko će sama obnova imati učinka i da li će utrošeni novac za Savski most biti „bačen u Savu”.

Firme trebaju raditi, radnici moraju pošteno obaviti posao i zaraditi svoju plaću. Postoje i drugi načini kako će građevinska poduzeća obavljati svoju djelatnost sa kvalitetnijom vizijom Grada.

Savski most korozija objava Agrameri    Savski most radovi objava Agrameri

Prijedlog Agrameri – nezavisna lista:

Izgradnja dva pješačko - biciklistička mosta koja bi spajala obalu Novog Zagreba s jedne i obalu Zagreba sa druge strane.

Sve više je naših sugrađana koji koriste bicikl, prakticiraju svakodnevno trčanje ili idu pješice na posao.

Izgradnjom dva navedena mosta koja bi se gradila, jedan paralelno sa Savskim mostom, dok drugi preko Parka Bundek omogućilo bi veće povezivanje dviju obala Save i njenih rubnih kvartova, te našim sugrađanima olakšali život.

Djeca bi bila sigurnija jer na novosagrađenim mostovima neće biti automobila, autobusa i kamiona. Prije svega zrak bi u blizini mosta bio čišći i zdraviji, što je bitno za razvoj i zdravlje djece, zdravlje umirovljenika i svih nas ostalih. Na ovaj način omogućio bi se djeci sa posebnim potrebama i teškoćama u razvoju lakši pristup obalama Save, gdje bi svi mogli uživati.

Prije ostvarenja samog projekta, išlo bi se u javnu raspravu sa sugrađanima, te bi oni iznijeli svoja mišljenja.

Ne želimo biti bahati, nismo svojeglavi, volimo slušati što naši ljudi, kvartovski ljudi imaju za reći. Naši Zagrepčani – Agrameri i struka znaju bolje od nestručnih političkih poslušnika. Sitni osobni interesi nisu naša politika.

Za promjene u Zagrebu treba pitati Zagrepčane, rođene i doseljene u Zagrebu, jer to je naš Grad, Grad svih nas.